Wordpress logo.

Verkkosivujen uudistus

Verkkosivujen uudistus kannattaa aina. Vaikka ylläpitoa tehdään jatkuvasti, verkkosivut kuitenkin vanhenevat. Pelkän WordPress-teeman vaihtaminen ei ole kotisivun uudistamista. Tarvitaan järeämpiä toimenpiteitä, jotta verkkosivut pysyvät ajan tasalla.

Tänä päivänä kehitys on nopeaa ja verkkosivutkin voivat olla yhtäkkiä aikansa eläneet tai ainakin melkoisen päivittämisen tarpeessa. Myös hakukoneiden algoritmit ja käytännöt, joiden mukaan ne pisteyttävät kotisivujen laadun, kehittyvät jatkuvasti. Lisäksi viranomaiset antavat jatkuvasti uusia toimintaohjeita, joiden mukaan verkkosivujen tulee esimerkiksi olla kaikkien saavutettavissa ja responsiivisia, eli erilaisten näyttöjen ja laitteiden tarpeisiin mukautuvia. Edelleen kaikkien verkonkäyttäjien pitää myös voida hyväksyä tai hylätä sivun evästeet (cookies) tai muokata niitä.

Aiemmin kotisivujen eliniäksi arvioitiin 5–7 vuotta. Nykyään yleisesti mietitään, ovatko kotisivut vanhanaikaisia jo kolmessa vuodessa – mikä voi toki olla tottakin. Varmaa on kuitenkin se, että jos verkkokehittäjä ei itse uudista sivujen rakentamistapaa, vaan jatkaa esimerkiksi vanhentuneen sivurakentajan (Page Builder) tai teeman käyttöä, niin parasta ennen päivämäärä lähestyy paljon nopeammin kuin silloin, jos sivu olisi rakennettu uusimman WordPress-sovelluksen mukaan, eli esimerkiksi Gutenberg Blocks -sivurakentajalla ja tätä tukevalla teemalla.
Pamela Westerlund FPW:ltä osallistuu säännöllisesti ohjelmistokehittäjien kansainvälisiin koulutuksiin ja suomalaisten verkkohotellien järjestämiin tapahtumiin. Näin hänen osaamisensa pysyy aina ajan tasalla, mikä hyödyttää sinua asiakkaana.

01.

WordPress-verkkosivun uudistaminen

FPW rakentaa verkkosivun aina uudelle WordPress-asennukselle. Näin päästään eroon vanhentuneesta teemasta, apuohjelmista ja muista vastaavista osioista sekä ongelmista, joita niistä voi aiheutua. Pelkän teeman vaihtaminen ei siis ole kotisivun uudistamista!

Heti kun sivu on rakennettu, voimme tuoda CSV-tiedostoina vanhan sivun sisältämää materiaalia, kuten artikkeleita, kategorioita ja kuvia. Tämän jälkeen muokkaamme sivumalleja sekä viimeistelemme uuden verkkosivuston lopullisen ulkonäön ja sisällön.

02.

WooCommerce-verkkosivun uudistaminen

FPW rakentaa verkkokaupan aina uudelle WordPress-asennukselle. Lue, kuinka uudistamme olemassa olevan WordPress-verkkosivuston. Samoin kuin voimme siirtää uudelle verkkosivulle CSV-muodossa sivuja ja artikkeleita vanhalta sivustolta, voimme myös tuoda sinne kaiken WooCommerce-sivulle tallennetun, kuten tuotteet, kategoriat, kuvat, asiakkaat, tilaukset ja metatiedot. Koko historian siirtäminen/tuominen ja vieminen CSV-muodossa on aikaa vievää, etenkin jos kotisivustasi on useita kieliversioita. Mutta se on sen arvoista. Kaikki on järjestettävissä, ja kun perustustyö toteutetaan nykyaikaisesti, saadaan käyttöön uusia toimintoja ja hienosäätömahdollisuuksia.

Ota yhteyttä – niin jutellaan lisää!

Täytä lomake, otamme pian yhteyttä!

Yrityksesi tai organisaatiosi nimi
Nimesi
Puhelinnumerosi
S-postiosoitteesi
Viestin aihe
Viestisi meille, miten voimme olla avuksi
Lähetä viesti