WP kirjaimet kirjoittettuna hiekkaan.

WordPress, teema, sivurakentaja ja lisäosat

WordPress (WP) on maailman suosituin julkaisutyökalu, CMS (Content Management System). Jos verkkosivuja verrataan talon rakentamiseen, niin WordPress on talon perustukset eli alusta. Verkkohotelli taas on kaikki putket ja sähkökaapelit, jotka on vedetty taloon ja joiden avulla verkkosivusi saa yhteyden muuhun maailmaan. Mutta mitä tarkoittavat teema (theme), sivurakentaja (page builder) ja lisäosa (plugin)?

Teema ja sivurakentaja (Page Builder)

Talonrakennuksessa seuraavaksi vuorossa ovat ulkoseinät, eli ulkoasuteema, jonka avulla rakennuksestasi tulee toimisto, tehdas tai kauppa. Talon huoneet, eli erilaisilla toiminnoilla varustetut sisältösivut, rakennetaan sivurakentajalla (Page Builder -lisäosalla). FPW käyttää WordPressin viimeisintä huutoa olevaa Gutenberg Blocks -sisältöeditoria. Muita vastaavia lisäosia ovat esimerkiksi Elementor ja Divi. Divi on itseasiassa teema, jolla on oma sisäänrakennettu Page Builder.
Blocks on uuden sukupolven sivurakentaja, joka kaiken lisäksi tekee verkkosivusta nopeammin latautuvan, sillä se vähentää koodin ja CSS:n määrän minimiin!

Lisäosat (pluginit)

Huoneiden sisustukseen, eli verkkosivuston sivuille, tarvitaan joskus apuohjelmia, jos tarvittavaa toimintoa ei ole oletuksena teemassa tai Page Builder -ohjelmassa. Lisäosa, eli plugin, voi olla esimerkiksi kalenteritoiminto, palomuuri, verkkokaupan maksutavat tai kotisivu useammalla kielellä.

Tarvitsetko konsultointia, ota yhteyttä!

Muita kirjoituksia